perjantai 24. lokakuuta 2014

Eräkokkausta

Tänä vuonna meidän opiskelumme yksi pääaiheitamme on eräkokkaus. Olemme lähes joka viikko pitäneet 1-2 eräkokkaus päivää, jolloin olemme harjoitelleet eri teemoittain kokkaamista nuotiolla. Yksi päivä kokkasimme erilaisia lihatuotteita, toisena kala, ja toisinaan sekaisin kaikkea. Talvella menemme myös harjoittelemaan kokkaamista Kuopion Savoniaan, 4 päiväksi oikeaan sisäkeittiöön. Samalla tulevat tutuiksi oikeanlainen tarjoileminen, määrien valmistaminen, sekä ruokailutapoja.

Tällä kertaa meillä oli kalapäivä. Teimme alkupalaksi Muikkuhampurilaisia, pääruuaksi loimutettua lohta, savustettua siikaa, sekä kukkokalaa. Itse sain vastuu alueekseni valmistaa alkuruoka - muikkuhampparit.



 Valmistin hamppareihin kastikkeen ennakkoon sisällä. Siihen tuli:

- Tuoretta inkivääriä pala
- Kermaviiliä
- Pippuria

Raastoin inkivääriä kermaviiliin ja lisäsin mausteet.

Nuotiolla paistoin muikkuja suolassa ja voissa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ylipäätänsä tein muikkuja. Ja hyviä niistä tuli opettajienkin mielestä!

Lämmitin myös nuotiossa erikseen ruispaloja, ja kokosin luokkalaisilleni, sekä opettajilleni hampurilaiset, lisäämällä pohjaan kastikkeen, salaattia, sekä muutaman muikun. Vinkeä, helppo ja maukas resepti minne tahansa.


Toiset valmistivat muut ruuat. Niistä haluaisin esitellä minulle tuntemattoman kukkokalan. Olen tehnyt kotona useita, useita kertoja kalakukkoa, enkä aluksi uskonut että on olemassa kukkokalakin. Nimensä mukaisesti se ei ole leipä, jonka sisällä kalaa, vaan kala, jonka sisällä leipää. Kala halkaistiin, ja sen sisälle tungettiin ruisleipiä. Koko paketti käärittiin folioon ja laitettiin hiilloksen päälle. Ajan myötä se kypsyi ja valmiiksi tuli kukkokalaa. Melko vinkeä ruoka oli tuokin, ja hyvää.

Tämä eräkokkaus on kyllä varmaan yksi kiinnostavimmista asioista opiskelussamme - okei, suosikkeja on hankala valita, kun koko opiskelu on täynnä mahtavia ja ihmeellisiä asioita! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti