torstai 22. toukokuuta 2014

Kulttuuripolulla

Kevään viimeiset viikot koulussa sai meidät nuoret levottomiksi. Viikon viimeisen päivän kunniaksi lähdimme tutustumaan luokkamme kanssa Lapinlahden Väisälänmäen kulttuuripolulle. Mukanamme oli myös hevospuolen aikuisopiskelijoita. Jokainen meistä oli kulkenut tämän jo aiemmin. Itsellänikin tämä oli jo varmaan neljäs kerta siellä. Edellisestä kerrasta oli kylläkin kulunut aikaa, joten muistin virkistäminen tuntui mukavalle.


 Kuljimme tutun reitin nopeasti. Hiki virtasi jo pienestä liikkeestä, sillä käsillä oli kevään ensimmäiset hellepäivät. Tuntui melkein oudolle olla koulussa tuolloin. Oli niin kuuma!

Kulttuuripolun maisemat olivat upeat. En ihmettele, miksi niin monet ulkomaalaisetkin käyvät tuon pienen pitäjän polulla. Taideteosten syntypaikat, maisemat ja aito perinteinen reitistö viehättävät peri suomalaisenkin sielua.

Reitin loppupuolella oleva kahvio sai minut kiinnostumaan. Lapinlahden läheisyys pisti minuun uusia haaveita pyöräillä joskus Väisälänmäelle kesällä ja pistäytymään 4H- yhdistyksen pitämään kahvioon. Kenties joskus toteutankin sen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti